bolies

tegenwoordig is de bolie veruit het populairste karperaas. het woord bolie stamt af van het engelse woord boiled. de eerste karperbolies waren namelijk bolletjes deeg die: door het kooken een harde buitenlaag kregen. de voor delen hiervan waren dat er minder witvis werd gevangen en er dus gerichter op karper kon worden gevist. later voegde men er alerlei smaken aan toe. tegenwoordig word er bijna door elke karpervisser met dit aas gevist.                       

   

mais

mais is een veelgebruikt aas het kan in gezet worden in de zomer maar ook in de winter. het probleem bij mais is dat het te zacht is om aan de hair te doen bij instant vissen maar je kan het prima door je voermix gebruiken of aan de haak doen bij penvissen. het tweede probleeem is dat het witvisgevoelig is, maar ondanks dat blijft en is mais een aas dat altijd goed inzetbaar is. 

tijgernoten

tijgernoten zijn erg goede particals de karpers zijn er dol op je kan tijgernoten voeren maar ook aan je hair doen de karpers zijn ook erg dol op het slijm van de tijgernoten je kan er ook flouwers over heen doen maar opzich is de tijgernoot zelf eigenlijk al voeldoende 
je moet de tijgernoot eerst bereiden voordat ze tewater gaan 
 
ik doe zelf altijd eerst 48 uur weken in een emmer met water dan kook ik ze 45 minuten en doe het in hetzelfde water weer in de emmer na 2 dagen gaan ze slijmen en kan je ze gebruiken of ze invriezen.
 
 

 

duivenvoer

is zeer geschikt om mee te voeren omdat het alle vissoorten aantrekt, plus dat het zeer goedkoop is. Zowel voor het penvissen als het statische vissen zeer geschikt. Duivenvoer is een natuurlijk aas en de karper hoeft er niet aan te wennen zoals de boilie.
 
Neem een grote pan en doe het duivenvoer erin met ruim water, ongeveer op 1 kilo duivenvoer  2,5 liter water. Let op het duivenvoer zal tijdens het weken bijna 3 x in volume uitzetten. Laat het geheel 24 tot 48 uur weken. Nu is uw duivenvoer klaar om te koken. Laat het geheel 25 minuten goed koken. Na het koken laat u het duivenvoer afkoelen en af en toe de pan even omroeren zodat het kookvocht goed intrekt.
 
Hoe Duivenvoer het beste te bereiden
 
Voorweektijd: 48 uur, tenminste meer dan 24 uur.
Kooktijd: Ongeveer 25 minuten koken
Prima te gebruiken in combinatie met Pinda’s, tijgernoten en vele andere partikels,
Prima te gebruiken in combinatie met Flavours en boosters

 

kikkererwten

een onderschatte partikel is kikkererwten. vroeger werden kikkererwten veel gebruikt maar immiddels hoor je zelden dat iemand nog kikkererwten gebruikt. kikkererwten nemen geur, kleur en smaak stoffen erg goed in zich op waardoor je ze makkelijk erg atracktief maakt door ze in bijvoorbeeld tomatensoep te koken. omdat kikkererwten niet meer zo veel worden gebruikt kan je ze op een water herintroduceren karpers kunnen dit zien als nieuw aas en dus geen argwaan achter dit aas zoeken en het eerder tot zich nemen maar gegarandeerd is dat niet.

pinda's

karpers houden van pinda's, het voordeel van pinda's is dat het niet dresuur gevoelig is, pinda's zijn vooral goed te gebruiken bij intant vissen met een dag of drie voorvoeren en ze zijn goed te mixen met zowel partikels als bolies.
 
hoe te bereiden: 
- vul een emmer met pinda's tot 1/3. (pinda's         zullen uitzetten)
- vul de emmer daarna tot ongeveer 2/3 met         water.
- laat de pinda's 24 uur weken.
- kook de pinda's daarna minimaal 45 minuten.

pellets

is een goed vangaas om vis naar je stek te lokken. vooral op vismeel gemaakte producten hebben een hoge voedingswaarde en trekken vaak ook veel witvis aan.

pop-up

Al jaren en jaren is het vissen met pop-ups enorm populair, maar sinds de felgekleurde floatertjes en de plastic aasjes.  De hoeveelheid karper die erop gevangen word is ongelofelijk. Feit is dus wel dat het de moeite waard is om met pop-ups te vissen. Maar voor je de keus maakt om met pop-ups te vissen dien je wel te bedenken met welke soort pop-up je gaat vissen, welke kleur je kiest en zelfs diameters kunnen soms zeer belangrijk zijn.
 

hennep

een geliefde particle is hennep, hennep zijn kleine zaadjes die licht verteerbaar zijn voor de karper. je kan ze het beste gebruiken in de zomer en mixen met andere particles zoals tijgernoten. zelf vis ik het liefst in de zomer met een mix van tijgernoten, hennep en halve met hele bolies van 10mm gesoakt in een opvallende soak zoals rose dat meng ik doorelkaar en voer ik dat op de stek. wel altijd hennep eerst minimaal 24 uur weken en dan minnimaal 45 minuten koken.

Doorzoek de website

goedvissen alles over de karper